New entree for Keukenhof

New entree for Keukenhof

Mecanoo architecten ontwierp de nieuwe entree voor de Keukenhof. Het transparante entreegebouw functioneert als een toegangspoort, waarbij de constructie van het dak, een overspanning tot 25 meter een beeldbepalende rol speelt.  Het entregebouw is eind juni 2016 opgeleverd. Eind juni 2016 wordt het entreegebouw opgeleverd.

Transparante entreegebouw

Keukenhof De groeiende belangstelling voor Keukenhof in Lisse vraagt om een duurzame oplossing voor een nieuw entreegebouw. Het transparante entreegebouw ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft functioneert als toegangspoort. Het opengewerkte dak is een diagonale houten constructie met brede overspanning. Door het gebruik van materialen als hout, baksteen en koper sluit het gebouw naadloos aan op de omgeving.

Gebouw van twee lagen

Het gebouw, deels twee laags is 100 bij 30 meter. Het nieuwe visitekaartje van Keukenhof biedt op de begane grond alle bezoekersfaciliteiten zoals de informatiebalie, kassa, restaurant, souvenirshop, en toiletvoorzieningen.
Bouwkundig aannemer is Van Wijnen uit Dordrecht en IMd uit Rotterdam ontwierp de houten constructie. Waarbij de Grill elementen in het gebouw een product is van Lambri Woodpanels.